de tekstbewerker blogt...

over taal, over communicatie, over wat haar bezighoudt

Blog

Begroeting in zakelijke e-mails

04/03/2022 - 12:46

In de aanspreking van een zakelijke mail loopt het vaak verkeerd. Zeker als je de persoon naar wie je schrijft nog nooit gehoord of gezien hebt. In deze blog vertel ik wat meer over de etiquette bij de begroeting in zakelijke mails. Aan jou uiteraard om deze te volgen of niet.

Lees meer

Waarom samenwerken met een copywriter voor de teksten op jouw website?

03/12/2021 - 10:11

Lees meer

Vermijd twijfelwoorden

22/10/2021 - 12:08

Via een portaal dat freelanceopdrachten deelt en freelancers met mekaar in contact brengt, krijg ik dagelijks een bericht in mijn mailbox. Deze vraag las ik vanmorgen.

Lees meer

Waarom jouw bedrijf ook aanwezig moet zijn op social media tijdens de vakantie

24/06/2021 - 16:30

De vakantie is officieel begonnen. De scholen hebben hun deuren gesloten. Op het werk snakt iedereen naar zijn vakantie, naar de periode waarop ze niet hoeven te werken. Jij als ondernemer hebt zeker en vast ook een periode van ‘rust ‘ ingepland. Een periode waarop je bedrijf of winkel echt gesloten is. Geen klanten, geen telefoons, geen computer … Even de batterijen opladen. Snel nog een berichtje schrijven op facebook om de vakantie aan te kondigen, iedereen een fijne vakantie wensen, de valiezen maken en hup… op reis vertrekken. Zo gaat het in bijna ieder bedrijf. En na 3 weken vakantie start alles terug op. Meestal dan ook pas de social media.

Lees meer

15 tips voor goede webteksten

18/03/2021 - 15:02

Heel veel ondernemers nemen voor hun website een webdesigner onder de arm, maar voor de teksten zorgen ze vaak zelf. Uiteraard weet jij het beste wat je wil meegeven aan de bezoeker van je website, maar er zijn enkele dingen waar je echt rekening moet mee houden wanneer je schrijft voor het web. Mensen lezen anders op een scherm dan op papier. En de meesten lezen helemaal niet graag. Hoe blijf je ze boeien en zorg je dat ze niet wegklikken?

Lees meer
Abonneren op Blog

De tekstbewerker geeft jou graag tips.

  • taaltips
  • schrijftips
  • marketingtips

Ik vertel ook af en toe over wat me boeit en wat me bezighoudt.

Geniet van de blogs en vertel wat je ervan vindt.
Ik ben geïnteresseerd in jouw mening.

Over welke onderwerpen wil je meer lezen?

Vraag het en wie weet schrijf ik er een blog over...