de tekstbewerker blogt...

over taal, over communicatie, over wat haar bezighoudt

Blog

Waarom jouw bedrijf ook aanwezig moet zijn op social media tijdens de vakantie

24/06/2021 - 16:30

De vakantie is officieel begonnen. De scholen hebben hun deuren gesloten. Op het werk snakt iedereen naar zijn vakantie, naar de periode waarop ze niet hoeven te werken. Jij als ondernemer hebt zeker en vast ook een periode van ‘rust ‘ ingepland. Een periode waarop je bedrijf of winkel echt gesloten is. Geen klanten, geen telefoons, geen computer … Even de batterijen opladen. Snel nog een berichtje schrijven op facebook om de vakantie aan te kondigen, iedereen een fijne vakantie wensen, de valiezen maken en hup… op reis vertrekken. Zo gaat het in bijna ieder bedrijf. En na 3 weken vakantie start alles terug op. Meestal dan ook pas de social media.

Lees meer

15 tips voor goede webteksten

18/03/2021 - 15:02

Heel veel ondernemers nemen voor hun website een webdesigner onder de arm, maar voor de teksten zorgen ze vaak zelf. Uiteraard weet jij het beste wat je wil meegeven aan de bezoeker van je website, maar er zijn enkele dingen waar je echt rekening moet mee houden wanneer je schrijft voor het web. Mensen lezen anders op een scherm dan op papier. En de meesten lezen helemaal niet graag. Hoe blijf je ze boeien en zorg je dat ze niet wegklikken?

Lees meer

7 tips om je eigen tekst na te lezen

7 tips om je eigen tekst na te lezen

08/01/2021 - 23:00

Stel je even voor…. Je hebt net een nieuwsbrief, folder of blog de wereld ingestuurd. Je hebt er echt hard aan gewerkt en de tekst wel 10 keer opnieuw gelezen. En toch krijg je de opmerking dat er nog fouten in de tekst staan. Zou je dan niet door de grond zakken van schaamte?

Lees meer

Hoe schrijf je een vlotte tekst?

27/09/2020 - 08:16

Waarom schrijven we helemaal anders dan we spreken? Waarom leggen we onszelf woorden ‘in de pen’ die niet bij ons passen?

Lees meer

Waarom samenwerken met een copywriter voor de teksten op jouw website?

23/04/2020 - 11:11

Lees meer
Abonneren op Blog

De tekstbewerker geeft jou graag tips.

  • taaltips
  • schrijftips
  • marketingtips

Ik vertel ook af en toe over wat me boeit en wat me bezighoudt.

Geniet van de blogs en vertel wat je ervan vindt.
Ik ben geïnteresseerd in jouw mening.

Over welke onderwerpen wil je meer lezen?

Vraag het en wie weet schrijf ik er een blog over...